Geen fysiek samenkomsten op zondag

Sinds maart 2020 leven we in een bijzondere tijd. Gedurende enige tijd konden we van overheidswege geen zondagdiensten houden. Sinds juni is daar verandering in gekomen. De voorwaarden die ons daarvoor worden opgelegd zijn erg streng maar anderzijds ook begrijpelijk gezien de context waarin we vandaag met z’n allen leven.

We kijken er allemaal naar uit om het leven op een normale manier te hervatten, inclusief ons samenkomen als kerkgemeenschap. We kijken er ook naar uit samen onze missie te realiseren om mensen te verwelkomen die God nog niet kennen.

Deze strenge maatregelen hebben ervoor gezorgd dat we als kerk hebben beslist om tot nader order niet op te starten met fysieke samenkomsten op zondag. We zijn van mening dat we op deze manier niet de geloofsbeleving en de ervaring kunnen bieden die we als kerk zouden willen. Dit geldt zowel voor onze eigen leden, als voor de mensen in de regio die we willen bereiken.

We vinden het wel geweldig dat we als kerk mekaar digitaal kunnen ontmoeten en wanneer mogelijk ook fysiek als connectgroepen. Connectgroepen zijn altijd het hart geweest van onze kerk. Je hebt ons vast al vaker horen zeggen dat we geen kerk zijn met connectgroepen maar een kerk die bestaat uit connectgroepen.

De kerk is nooit een gebouw geweest maar altijd een groep mensen. De kerk laat zich dan ook niet beperken door vier muren. Dit is het moment voor ons als kerk en als gelovigen dat de kerk geen gebouw is maar een verzameling van gelovigen die God eren doorheen hun leven, waar dan ook.

Het goede nieuws is dat we er alles zullen aan doen om elkaar in dit nieuwe normaal te vinden en samen God te zoeken. Dit is de gelegenheid om “out of the box” te denken en nieuwe manieren van kerk zijn te gaan ontdekken.

Laten we samen blijven bidden dat we weer heel snel elkaar weer een dikke knuffel of welgemeende handdruk kunnen geven en “normale” kerkdiensten mogen beleven.

In dit alles blijven we steeds verbonden met elkaar en met God! Vergeet niet: Samen kerk, samen sterk!

Christophe & Brenda
Lead Pastors