faq

Wat voor kerk zijn jullie?
We zijn een eigentijdse kerk die openstaat voor mensen vanuit alle achtergronden. Als kerk behoren we tot de protestants-evangelische vleugel die een door de Belgische overheid erkende geloofsovertuiging is. Het is ons doel om mensen dichter bij God te brengen. We proberen mensen en gezinnen in contact te laten komen met Gods liefde. Daarom bieden we je op zondag een veilige plaats waar je vrijblijvend kan ontdekken wat geloven is, hoe een kerk er in de 21ste eeuw uitziet en wat God voor jou kan betekenen.

Wordt er van mij als bezoeker iets verwacht?
Nee, zeker niet. We willen er juist alles aan doen opdat jouw bezoek zo comfortabel mogelijk is. Veel mensen vinden het fijn om de kerk eens “anoniem” te ontdekken, en dat is ok voor ons! Kom gerust eens vrijblijvend langs, geniet van de sfeer en voel je thuis.

Hoe laat begint het?
Een dienst op zondag begint om 11u en je bent welkom vanaf 10u30.

Hoelang duurt het?
Het geheel duurt tussen de 60 en de 75 minuten. Om 12u à 12u15 is de dienst dus gedaan.

Hoe ziet zo’n dienst eruit?
We beginnen met het zingen van een aantal liedjes, onder begeleiding van een live-band en enkele zangers en zangeressen. Daarna luisteren we naar een boodschap uit de Bijbel die relevant is voor ons leven nu. We sluiten de dienst af met het zingen van enkele liedjes. Na de dienst is er nog de mogelijkheid om wat na te praten en elkaar beter te leren kennen bij een kopje koffie of thee.

Is er iets voorzien voor de kinderen?
Onze medewerkers van Alive Kids zorgen voor de kinderen terwijl je kan genieten van de dienst. Kinderen tussen 2 en 12 jaar hebben hun eigen dienst vol fun en interactiviteit. Ze starten altijd met vrij spelen. Daarna zingen ze samen een liedje en leren ze meer over God en de Bijbel d.m.v. spelletjes, toneel, knutselwerk en andere activiteiten. Tieners vanaf 12 jaar kunnen zeker mee genieten van de dienst voor volwassenen.

Waar moet ik zijn?
Je vindt ons in de gebouwen het Heilig Hartinstituut Naamsesteenweg 355 3001 Heverlee. Ons welkomteam zal je de weg wijzen.

Is er parking?
Er is volop parking op het domein. Wanneer je het domein oprijdt, zal je begroet worden door één van onze vriendelijke parkingmedewerkers die jou verder de weg zullen wijzen.

Hoe kan ik er met het openbaar vervoer geraken?
Aan de bushalte van Leuven Station Perron 6 kun je lijnbus 2 richting Kessel-Lo – Heverlee nemen. De bus vertrekt om 10u35 en is om 10u48 aan Halte Heverlee H.hartinstituut.